Bekræftelse på rejsebestilling

Kurser

Udvalg af kurser

 

Drama, Leg og Trivsel: Kreativ Mangfoldighed i Undervisningen
– Systemforstyrrelser, spontanitet og undersøgende fællesskaber i udskolingen eller mellemtrinnet.

Kursets varighed: 2,5 timer
Hvordan kan vi som dansklærere skabe et læringsmiljø, hvor elevernes trivsel, kreativitet og engagement er i fokus? På dette kursus udforsker vi, hvordan glæde er en katalysator for kreativitet og hvordan drama kan anvendes som en pædagogisk metode til at fremme både faglig læring og personlig udvikling. Med afsæt i aktuelle teorier om trivsel og kreativitet vil vi arbejde praktisk med dramateknikker, der styrker fællesskabet, fremmer elevernes personlige udtryk og giver plads til kreativ mangfoldighed. I får den nyeste viden om kreativ trivsel og I får mange øvelser til at bruge i egen praksis.

Hvad kan du forvente:

Målgruppe: Kurset henvender sig til dansklærere, der ønsker at udforske, hvordan kreativitet og drama kan bidrage til en mangfoldig og trivselsfremmende undervisning. Hvordan kan kreativitet og æstetik understøtte og udvikle vores elever personligt og fagligt.

 

 

Værklæsning og drama – Hvordan beriger de genrer hinanden?

Dette kursus henvender sig til lærere på mellemtrinnet og i udskolingen, der ønsker at undersøge, hvordan værklæsning og drama kan supplere og berige hinanden.

Vi arbejder med at åbne et litterært værk på en sanselig og kropslig måde, så eleverne oplever teksten som levende og nærværende. Gennem praktiske øvelser og tekstuddrag udforsker vi, hvordan eleverne kan gå fra at analysere et værk til at skabe deres egne udtryk. Målet er at gøre værkets tematikker håndgribelige og relaterbare, samtidig med at vi skaber en ramme, hvor eleverne kan reflektere over deres egne følelser og erfaringer.
På kurset har vi fokus på:

Kurset giver dig indsigt i, hvordan drama og værklæsning kan bruges til at skabe en helhedsorienteret læring, hvor æstetik, kreativitet og faglighed mødes. Eleverne vil ikke blot blive klogere på teksten, men også på sig selv og hinanden – og opleve, hvordan litteraturen kan tale direkte til deres liv.
Kom og lær, hvordan værklæsning og drama kan forvandle din undervisning og gøre litteraturen levende på nye og engagerende måder!

 

 

#Pladstilalle

Hvordan skaber vi et klassemiljø, hvor alle føler sig trygge, inkluderede og tør være sig selv? Svaret ligger i fællesskab, kreativitet – og ikke mindst glæde. Med kurset #Pladstilalle får du redskaber til at skabe et klasserum, hvor faglighed og trivsel går hånd i hånd, og hvor både elever og lærere kan grine og lære sammen.
Dette kursus er udviklet til skoler og tilpasses enten mellemtrinnets nysgerrige spirer eller udskolingens selvstændige teenagere. Gennem drama, improvisation og kreative metoder lærer du, hvordan glæde og humor kan åbne op for nye fællesskaber og gøre undervisningen til et sted, hvor alle føler sig set og hørt.

Glæde skaber tryghed
Når vi griner sammen, falder paraderne, og trygheden vokser. I et klasserum fyldt med smil bliver det lettere at turde fejle, deltage og finde sin plads i fællesskabet. På kurset lærer du, hvordan du kan bruge glæde og leg som kraftfulde redskaber til at styrke både trivsel og læring i klassen.
Kurset fokuserer på:

Tilpasset mellemtrin eller udskoling:
Kurset skræddersyes til elevgruppen, så du får værktøjer og aktiviteter, der passer præcis til de udfordringer og muligheder, der findes på henholdsvis mellemtrin og i udskolingen.
Er du klar til at skabe et klasserum, hvor glæde og tryghed giver plads til alle?

Kurset er en dagsworkshop på 6 lektioner

Opfølgende kursus på 2 lektioner eller 4 lektioner :

#Erderstadigplads

 

 

Glædeskonsulenterne

Hvordan skaber vi mere glæde i skoledagen – for os selv og for hinanden? Glæde er ikke bare noget, der opstår – det er noget, vi kan dyrke og dele. Med workshoppen Glædeskonsulenterne får eleverne redskaber til at finde glæden i hverdagen, uanset hvilke udfordringer de står overfor.

Det handler ikke om, hvordan man har det, men hvordan man tager det.
Gennem drama og improvisation får eleverne mulighed for at opdage, hvordan små ændringer i perspektiv, fællesskab og handling kan gøre en stor forskel. Vi arbejder med øvelser, der fremmer latter, kreativitet og positiv energi – og samtidig styrker klassens fællesskab.
Workshoppen består af:

Hvad får I ud af workshoppen?

Glædeskonsulenterne er for både mellemtrin og udskoling, og indholdet tilpasses klassetrinnets modenhed og behov.

Er jeres klasse klar til at blive glædeskonsulenter?